Vass Csaba horgász blogja

Halat fogni akkor lehet, amikor eszik, nem amikor ráérsz...

Utolsó kommentek

Ha szeretnél értesülni az újabb írásokról, like-old a Facebook-os oldalamat:

A blogon megjelenő tartalmak (szövegek, képek és videók) a szerző kizárólagos szellemi tulajdonát képezik, szerzői jogvédelem alatt álló szellemi terméknek minősülnek. Egészben vagy részben történő felhasználásukhoz a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges.

Van engedély a Balatonra!

2012.08.15. 15:11 vasscs

Neccesen, de szombat délután öt előtt pár perccel leértünk Siófokra, ahol mint kiderült, este nyolcig megvásárolható az engedély a víztorony aljában, mindezt hétfőtől szombatig, reggel nyolctól este nyolcig megtehetjük (a vasárnapi nyitva tartásra nem emlékszem, de akkor is nyitva), így nem volt gond, végre én is hozzájárulhattam némi pénzzel a kiszáradó Balaton halgazdálkodásához. 

DSC_0372.JPG

Végre, a hosszú hétvégére leérkezőknek is biztosítják a területi engedélyhez való jutást - valljuk be, ideje volt már valamit tenni az ügyben

Egyébként nem csak a jegyárusítás terén érezhető a változás, barátaim olyan mennyiségű süllőfogásról számoltak be a tilalom végét követően, amiről a Balatonon én sosem hallottam. Lehet puffogni, hogy áprilisban tilos kimenni csónakkal, de csak az puffog, aki lopni járt a vízre. Evidens, értelmes ember felfogja, hogy őt szolgálja az új szabály. Persze, akár az is lehet, hogy az egész arra jó, hogy a halászok oda teszik a hálót, ahová akarják, nyilván a süllők ívási, vonulási területére. Hallottam ilyet, állítólag igaz is volt, de el is tűntek egy nap alatt, ahogy bejelentették az arcátlan pofátlanságot. Állítólag, de én nem láttam. Egy tény, a temérdek hal, ami a tilalom után visszamaradt, és az, hogy állítólag a Balaton egyik legnagyobb rapsictanyáján, az aligai kikötőben megindult a tisztogatás. Állítólag többen megbuktak nagy mennyiségű süllővel. A peca fórumában feszegették, hogy talán valami ismert író, főszerkesztő, műsorvezető is olyasformán érintett, hogy csupán a testvére volt az, akit zsáknyi süllővel kapcsoltak le a rendőrök. Ilyen is volt, tehát örüljünk, valami történik, mégha a bojlis társadalom nem is nagyon örül az ellenük, azaz magát bojlisnak kikiáltó suttyó haltolvajok ellen hozott szankciónak.

Azért ne higgyük, hogy a Balaton egyenlő lett Kánaánnal, nincs mindenütt hal, továbbra is húzzák a kilométeres hálókat a húszon éve invazív busára, amik valamely rejtélyes ok folytán nem akarnak eltűnni az amúgy nehezen halászható, zegzugos, csipkézett medrű Balatonból. Ugye.

Kilós süllőből most maradt bőven, kis helyismerettel, vagy balatoni barátokkal rendelkezők egész jó eséllyel szállhatnak vízre, ahogy én is. Gábor tudására, és magam szerencséjére hagyatkozva indultunk neki a hatalmas víznek.

DSC_0370.JPG

A zöld idén is mindent vitt

Fogtunk süllőt, kősüllőt, és természetesen balint is, de tavaly óta ezek a halak nemigen akartak nőni. Hol vannak a több kilós süllők, balinok a vízből? Valahogy olyan érzésem támad megint, hogy bénák vagyunk, vagy csak azt tudjuk megfogni, ami átfér a háló szemén?

Vass Csaba

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek nyomj egy lájkot:

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fishingtime.blog.hu/api/trackback/id/tr354710573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

feederes berza 2012.08.15. 17:38:40

hát igen, sajna a halakat manapság a legtöbb vízterületen ritkítják ahogy tudják, hálókkal stb, mérték nélkül..így a balatonon is (nincs ez jól). jók a képek!

cmwspin 2012.08.16. 10:57:59

Üdv.
Jó kis cikk. Kár, hogy még mindig halásszák ezt a gyönyörű vizet.
videotar.mtv.hu/Videok/2012/06/02/13/Angi_jelenti__Mi_van_a_haloban_.aspx
13 perc környékén érdekes.
Üdv. cmwspin

vasscs 2012.08.25. 11:25:51

@cmwspin: megnéztem, gyönyörű...
süti beállítások módosítása